MEWA rozširuje svoje aktivity v oblasti Bádensko-Württembersko

Do budúcnosti budeme v juhonemeckom meste Weil im Schönbuch v blízkosti Stuttgartu schopní vyprať až 800 kg bielizne za hodinu. Práve tam v súčasnosti budujeme nový závod s veľkosťou 10 000 metrov štvorcových. Pomyselným vrcholom bude budova pre údržbu pracovných a ochranných odevov s najmodernejším dopravným a triediacim systémom pre celý proces ošetrenia odevov.

Po 20 rokoch, keď táto prevádzka slúžila predovšetkým logistickým účelom, bude rozšírená jej kapacita a súčasne bude vybudovaný úplne nový závod na pranie odevov. Spoločnosť MEWA tak postaví jeden z najmodernejších a najviac ekologických závodov pre starostlivosť o pracovné a ochranné oblečenie v Európe. Okrem toho vyrastie na komerčnom pozemku o rozlohe 27 000 m2 administratívna budova, sklad pracovného oblečenia a šijacia továreň. Nové priestory nám umožnia uspokojiť rastúci objem objednávok v regióne. Dokončenie je naplánované na tretí kvartál roku 2019, vďaka rozšíreniu vznikne viac ako 100 nových pracovných miest.

Spoločne s miestnymi zástupcami položil Ulrich Schmidt, člen predstavenstva skupiny MEWA zodpovedný za produkciu a logistiku, Reiner Henry (šéf Business Unit BKL) a konatelia spoločnosti MEWA Textil-Service vo Weil im Schönbuch, Hannes Steiniger a Andreas Wais, v marci tohto roku symbolický základný kameň.