MEWAJena_0037.JPG

Misia splnená: susedia v Jene sú spokojní

Rok sa v Jene kopalo, stavalo a pestovalo. Teraz bola úspešne dokončená opatrenia pre dopravné obmedzenia, upokojenie premávky a zníženia hluku. "Teraz je v ulici Damaschkeweg príjemný pokoj," radujú sa dlhoroční obyvatelia tejto časti mesta, Veronika a Jürgen Langmannovi.

Aby sa susedom odľahčilo od hluku, bola vykonaná rad stavebných opatrení. Spoločnosť v Jene presmerovala príjazdovú cestu nákladných vozňov. Ďalej postavila garáž, kde môžu zamestnankyne a zamestnanci parkovať, vybudovala tiež zvukovú izoláciu s rastlinami.

Návrh tohto riešenia odhlasovali obyvatelia Jeny pred dvoma rokmi na verejnom stretnutí. K dispozícii boli štyri varianty, z ktorých zvíťazil dizajn so vzhľadom prírodného kameňa s popínavými rastlinami.

Na tomto prípadu sa ukazuje, aké dôležité sú pre nás dobré vzťahy so susedmi. Vo verejnom priestore berieme zodpovednosť vážne, čo bolo veľmi dobre prijaté. "To, čo ste tu vytvorili, je jednoducho skvelé," poďakovali manželia Langmannovi obchodným vedúcim Andreasovi Gerlachovi a Martinovi Mühlingovi počas prehliadky podniku.