Awards_Nachhaltigkeit_4k.jpg

Ocenenia a vyznamenania

Nemecké ocenenie za trvalú udržateľnosť 2013

Textilný management MEWA bol zvolený za jeden z najviac trvalo udržateľných podnikov poskytujúcich služby v Nemecku

Tešíme sa z úžasného ocenenia našej služby: MEWA získala ocenenie „Top 3″ v kategórii „Najviac trvalo udržateľné produkty/služby v Nemecku″.

Ocenenie, ktoré udeľuje nadácia Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V. v spolupráci s nemeckou vládou, oceňuje špičkové výkony trvalej udržateľnosti v Nemecku a je jedným z najrenomovanejších ocenení svojho druhu v Európe. Každoročne sa udeľuje v piatich kategóriách podnikov, ktoré spájajú hospodársky úspech so sociálnou zodpovednosťou a šetrným prístupom k životnému prostrediu. Tento rok sa o toto ocenenie uchádzalo približne 600 podnikov.

Patríme k finalistom, okrem iného vďaka nášmu systému textilného managementu pre čistiace utierky. Vďaka svojmu riešeniu opakované použitia umožňuje MEWA značné úspory zdrojov a odpadu a produkt súčasne spĺňa požiadavky na trvalú sociálnu a ekonomickú udržateľnosť, tak znelo odôvodnenie poroty.

Zástupcom všetkých víťazných podnikov a výskumných inštitútov bola cena odovzdaná dňa 22. novembra na veľkom javisku v Düsseldorfe. Ocenené boli osobnosti, ktoré sa profesionálne a osobne viac angažujú za vyššiu trvalú udržateľnosť v našom svete, okrem iného od komisára EÚ pre životné prostredie, Janeza Potočnika.