20210409_MEWA_Hyundai_0035_high.jpg

Budúcnosť na štyroch kolesách

Vo Švajčiarsku jazdí prvé servisné vozidlo MEWA s vodíkovým pohonom

Naša sesterská pobočka MEWA vo Švajčiarsku zaradila novo do svojho vozového parku nákladný automobil značky Hyundai poháňaný vodíkom. Ide pritom o jedno z prvých vozidiel svojho druhu v celej Európe!

V rámci pilotného projektu automobilky Hyundai sa stala MEWA jednou z dvadsiatich európskych spoločností, ktoré budú pre každodenné cesty k svojim zákazníkom využívať vozidlá s bezemisným pohonom - z výfuku im totiž vychádza iba vodná para. „Koncept využitia vodíka pre nákladné auto-mobily je pre nás svetovou premiérou. MEWA je doteraz jedinou nemeckou spoločnosťou, ktorá sa zúčastňuje takéhoto projektu,“ uvádza Kay Simon, vedúci oddelenia pre vývoj konceptov mobility a distribučných stratégií spoločnosti MEWA so sídlom v nemeckom Wiesbadene.

Hyundai ponúka ako prvý výrobca na svete sériovo vyrábané úžitkové vozidlo s vodíkovým pohonom. Celkom sedem vodíkových nádrží garantuje pritom dojazd viac ako 400 km. Vďaka bezemisné technológii vodíkových vozidiel tak spoločnosť MEWA urobila ďalší dôležitý krok k naplneniu svojho cieľa využívať vo vozovom parku iba ekologické formy dopravy. Každý takýto kamión totiž ušetrí za rok okolo 65 ton CO2.

Sme veľmi hrdí na to, že môžeme byť jedným z priekopníkov pri využití vodíka.